Biblioteca Judeteana "Nicolae Iorga" Prahova

Titlu: ”Together for a better life” / „Împreună pentru o viață mai bună”


Perioada de derulare: decembrie 2020- noiembrie 2022
Coordonator proiect: Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga” Prahova
Parteneri: Biblioteca Orășenească Slănic, Biblioteca Comunală Bertea, Biblioteca Comunală Cornu, Biblioteca Comunală Izvoarele, Biblioteca Comunală Măgureni, Biblioteca Comunală Măneciu, Biblioteca Comunală Păulești, Biblioteca Comunală Sângeru, Biblioteca Comunală Șirna, Biblioteca Comunală „Mirgea Iorgulescu” Valea Călugărească, Biblioteca Comunală Valea Doftanei, prin primăriile acestora.


Buget: 52145 euro
Finanțare: Programul Uniunii Europene ERASMUS+ prin Agenția Națională pentru Proiecte Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale
Număr proiect: 2020-1-RO01-KA104-078684

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă sprijinirea timp de 2 ani a unui număr de 15 bibliotecari din mediul rural și urban pentru a dobândi cunoștințe, abilități și competențe la nivelul standardelor europene, necesare în lucrul cu publicul adult.

Descriere: Analizând comunitățile locale, rapoartele naționale și locale cu privire la sănătatea și implicarea cetățenilor în viața activă a comunității, bibliotecarii prahoveni s-au constituit într-un consorțiu alcătuit din 11 biblioteci rurale și Biblioteca Judeteana ”Nicolae Iorga”, cu scopul de a răspunde nevoilor adulților și seniorilor, oferind acestora activități în cadrul cărora se vor dezbate probleme legate de sănătate, nutriție, sau influențele factorilor de stres asupra organismului.
Bibliotecarii privesc permanent spre viitor, spre moștenirea pe care o lasă generațiilor viitoare, în contextul tehnologizării perpetue și a vitezei uluitoare de circulație a informațiilor. Prin unirea eforturilor, este important ca aceștia să contribuie și să asigure comunității prosperitate, siguranță și echilibru. Obiectivele proiectului „Impreuna pentru o viata mai buna” sunt corelate cu Obiectivul 3 al Agendei Globale pentru 2030 – o sănătate mai bună și speranță de viață mai bună.
În proiect sunt planificate 4 mobilității pentru 15 bibliotecari ce se vor deplasa în 4 țări diferite: Croația, Spania, Finlanda și Norvegia.
Programul Erasmus+, program de învațare pe tot parcursul vieții, oferă o importantă șansă participanților să dobândească cunoștințe și abilități utile, ceea ce va contribui la eficientizarea actului educațional în bibliotecile lor, prin utilizarea de metode noi, creative, cu resurse educaționale adaptate și diferite.
Proiectul „Împreună pentru o viață mai bună / Together for a better life” continuă misiunea bibliotecilor prahovene de a oferi, în comunitățile pe care le deservesc, servicii noi, diversificate, adaptate nevoilor actuale, biblioteca publică fiind centrul comunitar ce susține informarea, educarea și sprijinul membrilor comunității.